Bryt tabut: Nordiska röster om sexuella rättigheter, funktionshinder och HBTQ

Funktionshinder

24 jul 2018

Onsdagen den 1 augusti klockan 17.00 deltar Nordens välfärdscenter på Europride i Stockholm. Vi diskuterar sexuella rättigheter, funktionshinder och HBTQ ur ett nordiskt perspektiv.

Program

Alla nordiska länder har godkänt FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionshinder, men attityderna kring sexualitet och funktionshinder skiljer sig åt mellan länderna. Hur ser debatten om sexuella rättigheter och sexuell assistans ut i Norge och Danmark? Hur kan vi tillsammans spränga hinder kring sex och samlevnad för hbtq-personer som bor i våra länder och upplever funktionshinder? Nordens välfärdscenter, som är en del av de nordiska regeringarnas social- och hälsosamarbete, arrangerar ett samtal om sexuella rättigheter, funktionshinder och hbtq.

I samtalet möter du Frida Inghamn som driver bloggen Ett gott liv – på annorlunda villkor, Synne Lerhol, generalsekreterare på organisationen Unge funksjonshemmede i Norge samt Kim Steimle Rasmussen, ordförande i Seksualvejlederforeningen i Danmark och före detta projektledare för projektet LigeLyst på Sammenslutningen af unge med handikap.

Innan samtalet, kl. 16:00-16:45, arrangerar RFSL Stockholm programpunkten Min verklighet – ny bok om funkis och hbtq. Boken är av och för hbtq-personer som bor i gruppbostad eller arbetar i daglig verksamhet. Kom till Kulturhuset i god tid och delta även på detta evenemang!

Scen: Foajé 3, EuroPride House
Dag: Onsdagen den 1:a augusti 2018
Tid: 17:00 – 17:45 (NB! Boklansering i regi av RFSL från 16:00, se ovan)

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: