FILTRERA:
  • Typ
  • Ämne
  • År
  • Land
  • Språk
  • Nyckelord

Tema: Gambling


Nyheter från andra medier


Alkohol


16 Maj 2018

Sverige: Riksdagen vill se gårdsförsäljning av alkohol

Riksdagen uppmanar regeringen att öppna upp för gårdsförsäljning av alkoholdrycker, i begränsad utsträckning, rapporterar SVT. Brasklappen i uppmaningen är att det ska ske ”under förutsättning att Systembolagets monopol kan bevaras”.

Alkohol


11 Maj 2018

Grönland: Oklart med alkohollagen efter parlamenstval

Parlamentsvalet på Grönland har skapat förvirring gällande den nya alkohollagen. Propositionen om att avskärma öl, vin och starksprit har inte blivit antagen, rapporterar dagstidningen Sermitisiaq.

Narkotika


8 Maj 2018

Norge: Många patienter inom läkemedelsassisterad rehabilitering har ADHD

En tredjedel av patienterna inom den läkemedelsassisterade rehabiliteringen i Norge har ADHD och behandlingsresultaten för den här gruppen är inte goda. Det visar en ny undersökning vid ROP-tjenesten.

Tobak


16 Apr 2018

Danmark: Ny forskning visar att lägre samhällsklasser har mest glädje av höjda cigarettpriser

En stor undersökning visar att högre tobakspriser ger stora vinster, mest för de i lägre samhällsklasser, skriver Danmarks Radio.

Forskningsbloggen


Blogg

Matilda Hellman


chefredaktör, NAD

9 april, 2018

Vad är folkhälsa i Norden?

Folkhälsovetenskap förknippas vanligen med korrelationer och kausalitet i fråga om populationers hälsa och ohälsa. Kolesterol, motion, alkoholintag är exempel på klassiska teman. I Norden har populationsbaserad kunskap om de här områdena utgjort viktiga redskap för att implementera den välfärdspolitik som strävar till friska och välmående medborgare. Vi är små nationer som är beroende av arbetsföra skattebetalande medborgare. Men som en relativt ung vetenskap i skärningspunkten mellan medicin, v [...]

Tidskriften Nordic Studies on Alcohol and Drugs


Nordic Studies on Alcohol and Drugs (NAD) är en samhällsvetenskaplig tidskrift som publicerar expertgranskad forskning kring alkohol och narkotika, samt tobak och spel. Här sammanfattar vi innehållet i NAD och skrapar på ytan av de vetenskapliga resultat som tidskriften publicerar.

NAD 1/2018 (februari)

Hur omfattande är den alkoholrelaterade vanvården inom barnskyddet i Litauen? Vilka könsrelaterade skillnader finns det bland unga med mi [...]

Följ oss på sociala medier: