FILTRERA:
  • Typ
  • Ämne
  • År
  • Land
  • Språk
  • Nyckelord

Tema: Gambling


Nyheter från andra medier


Alkohol


17 Sep 2018

Sverige: Psykisk ohälsa och beroende ska kartläggas

Socialstyrelsen har fått i uppdrag att kartlägga hur samsjukligheten ser ut för beroendeproblematik och psykisk ohälsa, rapporterar Dagens Medicin.

Alkohol


6 Sep 2018

Finland: Över en halv miljon dricker över riskgränsen

Finländarnas alkoholkonsumtion har minskat, men över en halv miljon dricker fortfarande över riskgränserna. Enligt en ny undersökning vid Institutet för hälsa och välfärd konsumerar minst 13 procent av befolkningen så mycket alkohol att de löper en förhöjd risk för långvariga hälsoproblem.

Alkohol


24 Aug 2018

Danmark: Barn till högutbildade dricker mest

I Danmark är det skillnad på de elever som dricker mycket och de som dricker mer moderat. De med hög alkoholkonsumtion sover sämre, är med om klart fler negativa alkoholrelaterade upplevelser och har föräldrar med högre utbildning och inkomster, enligt ny undersökning vid Sundhedsstyrelsen.

Narkotika


24 Aug 2018

Sverige: Användningen av cannabis ökar

Andelen i den vuxna befolkningen som använt cannabis det senaste året ökade mellan 2013 och 2017 från 2,5 till 3,6 procent, vilket är den högsta siffran som hittills noterats i Sverige. Det visar ny studie vid Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN).

Forskningsbloggen


Blogg

Matilda Hellman


chefredaktör, NAD

9 april, 2018

Vad är folkhälsa i Norden?

Folkhälsovetenskap förknippas vanligen med korrelationer och kausalitet i fråga om populationers hälsa och ohälsa. Kolesterol, motion, alkoholintag är exempel på klassiska teman. I Norden har populationsbaserad kunskap om de här områdena utgjort viktiga redskap för att implementera den välfärdspolitik som strävar till friska och välmående medborgare. Vi är små nationer som är beroende av arbetsföra skattebetalande medborgare. Men som en relativt ung vetenskap i skärningspunkten mellan medicin, v [...]

Tidskriften Nordic Studies on Alcohol and Drugs


Nordic Studies on Alcohol and Drugs (NAD) är en samhällsvetenskaplig tidskrift som publicerar expertgranskad forskning kring alkohol och narkotika, samt tobak och spel. Här sammanfattar vi innehållet i NAD och skrapar på ytan av de vetenskapliga resultat som tidskriften publicerar.

NAD 1/2018 (februari)

Hur omfattande är den alkoholrelaterade vanvården inom barnskyddet i Litauen? Vilka könsrelaterade skillnader finns det bland unga med mi [...]

Följ oss på sociala medier:

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Nordens välfärdscenter, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@nordicwelfare.org.

Nordens välfärdscenter förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

”Ni hittar vår fullständiga integritets- och personuppgiftspolicy här”

JAG FÖRSTÅR