KHRS ApS – en servicevirksomhed inden for integrationsområdet
Labour Market Integration of Female Refugees
At hjælpe udsatte borgere og integrationsborgere med at få fodfæste på det danske arbejdsmarked.
Theory and knowledge
KHRS ApS er en servicevirksomhed inden for Facility Management, der har eksisteret siden 1981 med primær beskæftigelse indenfor hotel- og erhvervsbranchen. Vores services opfylder ”Servicenormen” og er akkrediteret af DS (Dansk Standard), hvilket er kundernes garanti for høj kvalitet, ordentlighed og god moral. Vi har en overenskomst med 3F og er medlem af DI Arbejdsgiverforening og HORESTA Arbejdsgiverforening. Vi har altid haft en udpræget kulturel rummelighed og taget vores ansvar som aktør i det danske samfund alvorligt. I 2006 udvidede vi vores eksistensgrundlag og sigtede mod for alvor at få implementeret vores mærkesager og CSR-politik i vores virksomhedspraksis gennem succesfulde projekter i samarbejde med kommuner, STAR og SIRI.
Target group
Aktiviteterne er åbne og henvender sig til alle med behov for kompetenceløft, integration og udvikling. Målgruppen gælder alle ledige og beskæftigede integrationsborgere, langtidskontanthjælspmodtagere, borgere med sprogbarrierer, flygtninge, ikke-vestlige indvandrerkvinder, manglende arbejdsidentitet, fysiske eller psykiske udfordringer etcetera Vi arbejder også jobrettet med analfabeter til trods for massiv sprogbarriere, hvilket betyder, at sprogniveau er uvæsentligt. Dette handler om vores brug af visuelle elementer, sprog og kommunikationsmidler i undervisningen. Vi har altså en lang, dokumenteret erfaring og kompetencer til at støtte udsatte borgere i at gå fra passiv forsørgelse til ordinærbeskæftigelse – altså UD af systemet og IND i arbejdsfællesskabet. Vi opererer uden for danske grænser. Siden juni har vi nemlig også haft succes med at rekruttere og få svenske integrationsborgere i beskæftigelse. Indtil videre 17 kvinder og 10 mænd (Se: Indvandrerkvinder hos KHRS).
Description of activity
Med formålet om at fremme læring deltager borgere med sprogbarrierer i branche-specifik tilgang, hvilket betyder, at borgeren undervises og aktiveres inden for de områder som har relevans for dem. KHRS underviser og træner deltagerne på deres modersmål i et tempo, de kan følge med i og anvender undervisningsmetoder, der gør det nemmere for den enkelte at tilegne sig de fornødne faglige og sproglige kvalifikationer. Dette betragtes som en forudsætning for, at disse borgere kan fungere som medarbejder og klare arbejdsopgaver.
Vi underviser visuelt på dansk ved hjælp af billeder og i forbindelse med praktisk træning anvender vi vores egne tosprogede mentorer. Udgangspunktet er, at borgerne med de rette opkvalificeringsværktøjer kan blive til stor nytte for samfundet og arbejdsmarkedet. Med vores perspektiv som virksomhed formår vi både at identificere styrker og svagheder ved eksisterende virksomhedsrettede indsatser og er derfor udrustet til at skabe et fundament, der bygger på meningsfyldt brugeroplevelse for borgeren. De præsenterede modeller bygger derfor på dokumenterede og afprøvede metoder, som vi gennem vores mangeårige målrettet og håndholdt beskæftigelsesrettet indsats med målgruppen har erfaret er vejen frem til udvikling.
Documentation
I forhold til projektets fremdrift og rapporteringen om denne, vil vi afholde statusmøder hver tredje måned, hvor projektledelsen, styregruppen, samarbejdspartnere og andre relevante aktører italesætter og evaluerer indsatserne herunder projektets fremdrift og foretager eventuelle overvejelser eller ændringer. Herudover vil der være løbende opfølgningsmøder mellem samarbejdspartnere og projektledelsen løbende telefonisk eller ved fremmøde alt efter behov og situation.
Dissemination and implementation
Vi vil have fokus på samt arbejde med at udbrede vores erfaringer fra projektet i form af formidling i vores netværk. Vi vil under vores formidling lægge vægt på vores gode erfaringer samt succesfulde historier med henblik på at skabe et positivt og realistisk billede af socialt ansvar. Vi vil fremføre vores erfaringer ved oplæg til virksomhedsnetværk, workshops, virksomhedsbesøg osv. Formidlingen og udbredelsen skal udover oplæg også foregå ved hjælp af flyers, video samt gennem sociale medier. Vi vil yderligere formidle projektet generelt til de aktører vi samarbejder og kommunikere med, hvor vi vil omtale projektet som værende positivt og relevant.
Projektets metoder og aktiviteter vil vi videreformidle til relevante jobcentre samt til relevante arbejdspladser og kunder primært i servicebranchen løbende under projektet, således at disse vil drage nytte for andre også. Vi ønsker ligeledes at sprede de erfaringer og resultater, vi gør os gennem dette projekt til andre virksomheder, kunder og samarbejdspartnere efter projektets afslutning. Vi vil yderligere under netværksmøderne anbefale overfor samarbejdspartnerne og andre relevante aktører at videreformidle deres erfaringer og realiserede resultater til deres omgivelser, således vi opnår den bedst mulige udbredning af projektet. Envidere vil vi opfordre samarbejdspartnerne til fortsat at anvende og vedligeholde aktiviteter og metoder i det videreførende arbejde efter projektets afslutning.
Research / Evaluation
For at bevare den høje deltagertilfredshed e og sikre succesfulde resultater, evalueres kursisternes faglige niveau ved opstart både teoretisk og praktisk på arbejdspladsen. Derefter evalueres niveauet ved midtvejsmålinger og afslutningen af projektet. Dette gøres blandt andet ved brug af skriftlige tests, progressionsmåling der indikerer det faglige niveau ved opstart samt den faglige udvikling ved 2. og 3.test. Vi laver kvantitative målinger på baggrund af testene og kan ved hjælp af målingerne se inden for hvilke faglige områder kursisten er stærkest og svagest.
Participant's view
Borgerne oplever generelt bedre selvtillid, styrket forståelse for det danske samfund og sammenhængskraft. De oplever at være en mere og mere del af det danske fællesskab – specifikt arbejdsfællesskabet, hvilket giver dem en følelse af selvstændighed og samhørighed.
Se videoer af vores medarbejdere, hvor de selv sætter ord på deres udvikling her: KHRS Academy
Follow-up of the intervention / Monitoring
Løbende opfølgning og statusmøder mellem relevante aktører vil være en central del af evalueringen. Identificering af løbende udfordringer, gennemgang af projektaktiviteter og yderligere italesættelse af relevante emner skal danne grundlag for opfølgnings- og statusmøderne. Evalueringen skal sikre, at eventuelle forhindringer og problematikker løses, samt at projektet går i den rigtige retning ud fra de planlagte succeskriterier og mål. Evalueringen skal hermed også indeholde en effektmåling og kvalitetssikring, hvor virksomhederne og relevante aktører forud for evalueringsmødet skal have udspurgt borgere og medarbejdere, i forhold til hvilken effekt projektaktiviteterne har haft på dem og deres udvikling. Borgerne og medarbejdernes oplevelser er afgørende for, om projektets overordnede mål er blevet realiseret, hvorfor disse betragtes som værende centrale for evalueringen og dets udfald.
Read more
Detta lärande exempel tillhör Tema:
Labour Market Integration of RefugeesLabour Market Integration of Female RefugeesOther examples within the same theme
Labour Market Integration of Female Refugees
Jämställd etablering (ESF-Projekt) – Matchning från dag 1
Regeringen gav 2017 Arbetsförmedlingen i uppdrag att redovisa en handlingsplan för hur myndigheten [...]
Labour Market Integration of Refugees
Jobbsprånget
Jobbsprånget är ett praktikprogram för nyanlända som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakade [...]
New arrivals as a resource for the rural area
En säker hamn
Kraftsamling för kommuner, myndigheter och tredje sektorn för att utveckla samarbetet vid flykting [...]
Labour Market Integration of Refugees
Social bonds – Nyanlända i fokus för sociala innovationer
Finland satsar på ett obligationsprogram för sociala innovationer för att få fler nyanlända i j [...]