Nordiskt samarbete om integration och inkludering

Webbinarie: Inkludering i arbetslivet, civilsamhället som resurs – Att bli en del av lokalsamhället

Arbete

21 nov 2019

orskningen är enig om att civilsamhället spelar en nyckelroll för att skapa delaktighet och tillit till samhället. Samtidigt krävs det långsiktiga samarbetsformer mellan det offentliga och det ideella för att bäst ta tillvara kunskapen och idérikedomen hos civilsamhället. Hur löser vi det här bäst?

Vår konferens om civilsamhällets roll för integrationen blev snabbt fulltecknad, men nu har du chans att ta del av en del av höjdpunkterna från dagen. Onsdagen den 18 december arrangerar vi ett webbinarium med några av talarna från konferensen, du får möjlighet att diskutera den senaste forskningen kring civilsamhällesorganisationernas roll och höra om effektiva samarbeten mellan offentlig sektor och civilsamhället.

Vi vill gärna att du ställer frågor och bidrar med dina erfarenheter under webbinariets gång!

Medverkande
Kristin Marklund, projektledare vid Nordens välfärdscenter presenterar det nordiska integrationssamarbetet.

Bi Puranen, generalsekreterare vid World Values Survey. Bi presenterar en studie som visar hur människors värderingar förändras när de flyttar från ett land till ett annat. Drygt 6 500 utomeuropeiska migranter som kommit till Sverige har deltagit i undersökningen.

Anna Karlsdóttir, Senior Research Fellow, Nordregio. Anna är specialiserat på förhållandet mellan landsbygd och stad. Hon är just nu i färd med att slutföra en rapport om civilsamhällets roll för integrationen i främst glesbefolkade områden i Norden.

Anmäl dig här (scrolla ner till anmälningsformuläret)

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: