Nordiskt samarbete om integration och inkludering

Millionpulje åbnet for ansøgninger om integrationsprojekter

Integration, Arbete, Utbildning

13 feb 2024

Nordisk Ministerråd har åbnet en pulje på 2.500.000 DKK til finansiering af projekter i Sverige, Finland, Danmark, Norge og Island samt de tre selvstyrende nordiske områder. Deadline er i juni 2024.

Projekterne skal støtte integration og inklusion af flygtninge og indvandrere i de nordiske lande. Du kan ansøge om beløb mellem 500.000 DKK og 1.500.000 DKK.

Den strategiske vision om at sikre et konkurrencedygtigt og socialt bæredygtigt Norden er blandt de primære mål for integrationsprogrammet i det nordiske samarbejde.

Projekterne skal opfylde et eller flere af følgende tematiske mål:

Et konkurrencedygtigt Norden

  • Hjælpe flygtninge og indvandrere med at udnytte færdigheder og potentiale, f.eks. gennem uddannelse og opkvalificering.
  • Det skal ske gennem udvikling af løsninger på de udfordringer, som fremtidens arbejdsliv vil byde på. Det kræver for eksempel, at flygtninge og indvandrere har digitale og sproglige kompetencer for at kunne begå sig på arbejdsmarkedet.

Et socialt bæredygtigt Norden

  • Hjælpe flygtninge og indvandrere med at deltage aktivt i samfundet, herunder i idræts- og foreningslivet.
  • Det skal ske ved at bidrage til viden og projekter om fællesskab, tillid og ikke-diskrimination på både individuelt og strukturelt niveau.
  • Forsøg på at reducere forskelle i tilslutning på arbejdsmarkedet for mænd og kvinder, f.eks. ved at øge opmærksomheden om de barrierer, som især kvinder står over for i forhold til deltagelse.

Projekterne vil også blive vurderet i forhold til, i hvor høj grad de opfylder følgende målsætninger for puljen:

  • Styrkelse af det nordiske samarbejde om integration ved at prioritere udveksling af information og erfaringer samt indsamling af ny viden.
  • Spredning og deling af viden og erfaringer om integration
  • At bringe nordiske aktører sammen

Ansøgningsfristen er 16. juni 2024.

Læs mere om betingelserne her og her.

For yderligere information, kontakt Anna-Maria Mosekilde, projektmedarbejder, Nordisk Ministerråd, på annmos@norden.org.

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: