Nordiskt samarbete om integration och inkludering

Mange flere nyankomne flygtninge får job

Arbete, Integration

7 aug 2017

Antallet af nyankomne flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i arbejde er steget markant, fra 20 pct. til 27 pct. på bare ét år. Stigningen er kommet, efter at regeringen har ændret sin tilgang sammen med landets kommuner og virksomheder.

For godt et år siden var det kun hver femte flygtning og familiesammenført til en flygtning, der havde et arbejde efter tre års ophold i Danmark. De mange uden for fællesskabet og på offentlig forsørgelse har skadet integrationen og været dyrt for samfundet.

Men nu er der markant fremgang. Efter at regeringen har ændret tilgang til arbejde og integration og lavet en aftale med kommunerne og arbejdsmarkedets parter, er mere end hver fjerde flygtning og familiesammenført til en flygtning kommet i arbejde.

Det glæder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg:

“Markant flere flygtninge er kommet i arbejde, efter vi har insisteret på, at man kan og skal arbejde,” siger hun og fortsætter:

“Flygtninge er vant til at klare sig selv i de lande, de kommer fra. Derfor har det hele tiden undret mig, at så få var i stand til at arbejde her. Kunne det virkelig passe, at man mister evnen til at arbejde på rejsen til Danmark? Nej, det kunne det ikke.

Det kan vi se nu. Efter at regeringen har sørget for, at det igen kan betale sig at arbejde, efter at kommunerne har sænket barren for, hvornår man bliver vurderet parat til at arbejde, og efter at virksomhederne er begyndt at give flere flygtninge chancen.”

Læs mere

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: