Nordiskt samarbete om integration och inkludering

Kommuner får en håndsrækning til en mere virksomhedsnær integrationsindsats

Arbete

7 sep 2017

Et helt nyt opkvalificeringsprogram målrettet ledere og medarbejdere på integrationsområdet skal styrke det beskæftigelsesrettede fokus i integrationsindsatsen.

Flere flygtninge og familiesammenførte skal i job. Derfor er KL og LG Insight nu gået sammen om at tilbyde alle landets kommuner en øget kompetence i, hvordan integrationsindsatsen kan gøres mere virksomhedsnær og målrettet i forhold til jobmuligheder på det lokale og regionale arbejdsmarked.

Målet er, at mindst 500 ledere og medarbejdere på integrationsområdet samt deres interne og eksterne samarbejdspartnere deltager i opkvalificeringsprogrammet IPA – Integration På Arbejdsmarkedet. Sammen med Integrationsnet, Mploy og Pluss som underleverandører tilbyder KL og LG Insight 19 opkvalificeringsforløb fra november 2017 – udgangen af 2018.

Opkvalificeringsprogrammet er sat i søen i kølvandet på to- og trepartsaftalerne om integration fra foråret 2016, hvor kommunerne blev stillet over for krav om en tidlig, målrettet og kontinuerlig virksomhedsrettet integrationsindsats.

Läs mer på KLs hemsida

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: