Nordiskt samarbete om integration och inkludering

Integration Norden söker en kommunikationsrådgivare

Integration

19 mar 2024

Nu söker vi en kommunikatör till programmet Nordiskt samarbete inom integration av flyktingar och invandrare. Placering är vid vårt kontor i Helsingfors.

Nordens välfärdscenter, en institution under Nordiska ministerrådet, söker en kommunikatör till programmet Nordiskt samarbete om integration av flyktingar och invandrare.
Programmets syfte är att underlätta det nordiska samarbetet om integration genom att ta fram och sprida ny kunskap och främja erfarenhetsutbyte. Primära målgrupper för projektet är tjänstepersoner vid ministerier, kommuner och myndigheter, forskare och civilsamhället.

Du är en erfaren kommunikatör med intresse för samhällsfrågor, starkt eget driv och passar in i en internationell arbetsgemenskap med många parallellt pågående projekt. Vi söker en lagspelare som också är van att arbeta självständigt.

Du kommer att arbeta nära projektledaren i Helsingfors och ha kolleger runt om i hela Norden. Arbetsuppgifterna är omväxlande, från långsiktig strategisk planering till mer praktiska uppgifter. Tillsammans med projektledaren utvecklar du kommunikationen för att nå ut med resultat från våra olika projekt på bästa sätt. Projektet kommunicerar med målgrupperna bland annat via digitala kanaler, publikationer och evenemang, och i nordiska nätverk. I tjänsten ingår också att arbeta med webb, intranät och sociala medier samt att skriva artiklar och andra texter till våra olika kanaler.

Meriterande är erfarenhet från arbete inom integrations- och migrationsområdet, en internationell organisation och/eller offentlig förvaltning.

SE OPSLAGET  OCH SÖK PÅ NORDEN.ORG

Till dina arbetsuppgifter hör att

  • arbeta strategiskt med projektets kommunikation och skapa synlighet och genomslagskraft för nordisk kunskap och samarbete om integration
  • producera texter och innehåll till flera olika kanaler (publikationer, webb, nyhetsbrev, sociala medier med mera)
  • arrangera nordiska seminarier och möten, både fysiska och digitala, med aktörer inom integrationsområdet
  • uppdatera och utveckla webbplattformen integrationnorden.org
  • utveckla kommunikationsarbetet med våra nätverk inom integrationsområdet i Norden
  • ha en god omvärldsbevakning.

Vi söker dig som

  • har minst fem års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete
  • har en relevant akademisk utbildning, till exempel inom kommunikation eller samhällsvetenskap
  • behärskar ett skandinaviskt språk flytande i tal och skrift och kan arbeta på engelska både i tal och skrift
  • är en utmärkt skribent och kan ta fram tydliga budskap för komplexa frågeställningar
  • har vana att kommunicera evidensbaserad kunskap om aktuella samhällsfrågor
  • är en god organisatör, har problemlösningsförmåga och kan prioritera
  • har vana att arbeta självständigt och är bra på att skapa nätverk
  • har gott omdöme, ett flexibelt förhållningssätt och god samarbetsförmåga
  • har erfarenhet av webbpublicering i WordPress och kan hantera onlineverktyg för evenemang och nyhetsbrev
  • har erfarenhet av att arbeta med digitala medier och intresse för att producera digitala evenemang.

Vi erbjuder dig

  • ett intressant och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö
  • ett anställningskontrakt på fyra år enligt Nordiska ministerrådets regler, med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år
  • intressanta resor i tjänsten, framför allt inom de nordiska länderna.

Välkommen med din ansökan – det går bra att skriva den på svenska, danska eller norska.

SÖK JOBBET HER

Om oss
Nordens välfärdscenter är en institution under det officiella nordiska samarbetet och en del av Nordiska ministerrådet. Vi är en plattform för nordiskt samarbete inom välfärdsområdet och stödjer de nordiska ländernas utvecklingsarbete genom att ta fram aktuell kunskap och sprida den till våra målgrupper.

Se www.nordicwelfare.org för mer information.

Sista ansökningsdatum: 31 mars 2024. Vi intervjuar löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt: Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta vid en samnordisk institution enligt “Rättsställningsavtalet mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige om de nordiska institutionernas och deras anställdas rättsställning”. Medarbetare som rekryteras från annat land än Finland har rätt till kompensation i samband med etablering, samt till flyttkostnader. I övrigt tillämpar Nordens välfärdscenter samma regler som för statligt anställda i Finland. Vi är en arbetsplats som eftersträvar mångfald och en jämn balans vad gäller ålder och kön och har som ambition att ha personal från alla nordiska länder.

Frågor om anställningen kan ställas till projektledare Kaisa Kepsu +358 40 544 8444 (kaisa.kepsu@nordicwelfare.org) eller kommunikationschef Anna Raninen +46 72 077 9729 (anna.raninen@nordicwelfare.org).

Om du har frågor kring en eventuell flytt inom Norden och vill prata med någon innan du skickar en ansökan kan vi ordna så att du får prata med medarbetare hos oss som har sådana erfarenheter. Skicka ett e-postmeddelande så förmedlar vi kontakt.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Information

Titel

Kommunikationsrådgivare med intresse för integrationsfrågor

Organisation

Nordens välfärdscenter

Stad

Helsingfors

Ansökningens sista datum

2024-03-31 23:59

Kontaktpersoner

Projektledare Kaisa Kepsu +358 40 544 8444 (kaisa.kepsu@nordicwelfare.org) Kommunikationschef Anna Raninen +46 72 077 9729 (anna.raninen@nordicwelfare.org)

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: