Nordiskt samarbete om integration och inkludering

Inger Støjberg besøger EU’s ydre grænse

Migration & utveckling

16 mar 2017

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg har netop besøgt Italien og Polen for at få et bedre indblik i udfordringerne med den stadigt voksende migrantstrøm over Middelhavet.

Inger Støjberg står på flypladsen i Catania på Sicilien og skal ombord på et 24 meter langt portugisisk militærfly, der skal på inspektion i området langs den italienske kyst.

Flyet er en del af EU’s grænseagentur Frontex’ indsats på EU’s ydre grænse i Middelhavet. Flyet har installeret kameraudstyr og har til opgave at spotte både med ulovlige migranter fra Nordafrika og Grækenland.

Der er kommet 70 procent flere migranter til Italien i år ad den centrale Middelhavsrute fra særligt Libyen sammenlignet med samme tid sidste år, viser tal fra EU-Kommissionen og de italienske myndigheder.

“Det siger mig jo bare, at det her problem langt fra er løst. Tværtimod faktisk”, siger Inger Støjberg fra flysædet i Frontex-flyet, og hun har også klart signaleret, at så længe der ikke er styr på EU’s ydre grænse, vil der være grænsekontrol i Danmark.

En mistænkelig båd spottes

Fra seks kilometers højde viser der sig noget mistænkeligt på skærmene i flyet. Et rødt og hvidt stålskib ligger og vugger for drivanker i Middelhavets 2-4 meter høje bølger. Skibet ser forladt ud men vækker alligevel mistanke blandt mandskabet ombord på Frontex-flyet. Skibet har et tyngdepunkt, der indikerer, at der kunne være gemt mennesker under dækket. Herudover vejrer et lille amerikansk flag på bagenden af skibet, hvilket også er et kendt trick blandt menneskesmuglerne, hvor de typisk og ret let kan indregistrere deres skibe i staten Delaware i USA.

Läs hela artikeln på UIDMs hemsida

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: