Nordiskt samarbete om integration och inkludering

Flere asylcentre lukkes

Migration & utveckling

7 jun 2018

Udlændingestyrelsen har varslet lukning af begge asylcentre på Bornholm og et beredskabscenter i Haderslev. Lukningerne sker som resultat af det lave antal asylansøgere, som Danmark aktuelt modtager.

Antallet af asylansøgere i Danmark har længe været på et stabilt, lavt niveau. De få asylansøgere betyder, at der ikke er brug for lige så mange asylcentre til at modtage asylansøgere. Udlændingestyrelsen har derfor løbende lukket flere asylcentre, og i dag oplyser styrelsen, at yderligere to asylcentre på Bornholm, Center Aakirkeby og Center Bornholm, lukkes. Desuden vil beredskabscenteret i Haderslev, som har stået klar til brug, blive lukket.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Færre vælger Danmark som asyldestination. Det taler for mig et tydeligt sprog om, at regeringens 89 stramninger på udlændingeområdet kombineret med indsatsen i EU for at begrænse tilstrømningen til Europa har en effekt. Det lave antal asylansøgere betyder, at vi ikke længere behøver at bruge lige så mange kræfter på at indkvartere og huse asylansøgere. Det er jeg glad for. Det betyder nemlig, at vi i stedet kan koncentrere os om at integrere dem, som er kommet hertil og har fået lovligt ophold. Og på at sende de asylansøgere, der har fået et afslag på asyl og som derfor opholder sig ulovligt i Danmark, hjem.”

I 2016 toppede antallet af asylcentre. Der var 98 centre med i alt ca. 18.000 indkvarterede. I 2017 lukkede Udlændingestyrelsen 30 asylcentre. I dag er 21 asylcentre i drift med ca. 4.400 asylansøgere indkvarteret på centrene.

Läs mer på Udlændinge- og Integrationsministeriet hemsida

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: