Nordiskt samarbete om integration och inkludering

Finanslov 2018

Integration, Migration & utveckling

11 dec 2017

Fortsat stram udlændingepolitik med fokus på øget kontrol og flere hjemsendelser.

På udlændingeområdet har regeringen aftalt finanslov for 2018 med Dansk Folkeparti. Aftaleparterne er enige om, at flere udlændinge, der ikke har behov for beskyttelse i Danmark, skal afvises, udsendes eller rejse frivilligt hjem. Derfor kommer der øget fokus på frivillig hjemrejse (repatriering) og udsendelse til lande, der vægrer sig ved at tage egne statsborgere retur. Kontrollen med udlændinges data, opholdsgrundlag og -vilkår bliver også skærpet på en række områder.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

“Det er en god finanslovsaftale, der viderefører regeringens stramme udlændingepolitik. Vi styrker indsatsen for at inddrage flygtninges opholdstilladelser, vi styrker repatrieringsindsatsen, og vi styrker kontrollen med, at flygtninge ikke rejser tilbage på ferie i hjemlandet. Flygtninge, der ikke længere er forfulgte, skal sendes hjem.

Desuden styrker vi indsatsen for at få afviste asylansøgere hjem. Vi opretter et hjemrejsecenter, og vi styrker den diplomatiske indsats for at sikre, at modtagelandene tager imod deres egne statsborgere. Vi skal føre en konsekvent hjemsendelsespolitik.

Aftalen er et godt første skridt. Nu ser jeg frem til at forhandle om yderligere stramninger af udlændingepolitikken med Dansk Folkeparti i de kommende dage.”

Läs mer på Udlændinge- og Integrationsministeriets hemsida

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: