Nordiskt samarbete om integration och inkludering

1.000 flygtninge startet på integrationsgrunduddannelse

Arbete, Utbildning

2 nov 2017

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) for flygtninge har nået en milepæl med aftale nr. 1.000.

Integrationsgrunduddannelsen for flygtninge, IGU, har eksisteret i godt et år, og nu er der kommet fart på aftalerne. Sidst i oktober blev IGU-aftale nr. 1.000 underskrevet.

IGU-ansat nr. 1.000 i Danmark er colombianske Pablo Erazo. Han arbejder i IKEA Gentofte i afdelingen Recovery, hvor returvarer bliver genpakket eller sat på tilbud. Her kan han bruge sin tekniske flair, blive endnu dygtigere og lære at tale dansk med sine nye kolleger.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg er torsdag på besøg hos IKEA Gentofte for at ønske Pablo Erazo tillykke og fejre, at IGU’en nu for alvor er blevet et værktøj i kassen sammen med virksomhedspraktik og løntilskud.

“Vi skal fejre, at vi har nået en milepæl. Arbejde og integration hænger uløseligt sammen. Et arbejde giver ikke kun adgangskort til en virksomhed, et arbejde er en nøgle til hele det danske samfund. Med gode kolleger lærer man at tale dansk, og efter et stykke tid har man også fået sig en manual til de normer og værdier, der nu engang gælder her,” siger hun.

Läs mer Udlændinge- og Integrationsministeriets hemsida

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: