Nordic co-operation on integration and inclusion

Korona-situasjonen: Eksempler til inspirasjon

Work, Barn och unga, Corona, Education, Social work

20 Oct 2021

Korona-situasjonen har utfordret kommuner og frivillige organisasjoner til å jobbe på nye og innovative måter med informasjons- og integreringsarbeid. Her finner du eksempler på arbeidsmetoder og tiltak.

Norges Frivilligsentraler har lagd en nettside med korona-informasjon delt inn i 14 språk. Nettsiden er en ressurs for personer uten tilstrekkelige norskkunnskaper, og et verktøy for frivillige i sitt lokale informasjonsarbeid.

Nettressurs med korona-informasjon på ulike språk

I Oslo har barn og unge fått tilbud om digital leksehjelp under koronautbruddet gjennom prosjektet Stolte Jenter. Hensikten har vært å tilby en støtte for de som har trengt ekstra veiledning og oppfølging med skolearbeidet i denne krevende tiden.

Digital leksehjelp for barn og unge

Ålesund kommune har kombinert WhatsApp, papiroppgaver og YouTube for å gi digital norskundervisning til elever i alfabetiseringsklassen. Med video kan lærerne gi instruksjon til elever som ikke kan bruke skriftspråket.

Norsk på nett

Bydel Gamle Oslo i Oslo kommune rekrutterte representanter fra det norsk-somaliske miljøet i et prosjekt for å målrette koronainformasjon. Prosjektet viser at tett samarbeid med målgruppen er avgjørende for å nå frem med livsviktig informasjon.

Läs mer på IMDi:s hemsida

FacebookXLinkedInEmailPrint

Follow us on social media: