Nordic co-operation on integration and inclusion

Bred enighed: Danmark skal hjælpe ukrainere

Immigration & development, Ukraine

28 Feb 2022

Situationen i og omkring Ukraine udvikler sig time for time. Ruslands ageren er helt uacceptabel. Der er krig i Europa, og derfor har Danmark et ansvar, og vi står klar til at hjælpe.

Regeringen har i dag drøftet flygtningesituationen i Ukraine med Folketingets partier. Der er i Folketinget bred enighed om at hjælpe de mennesker, som nu drives ud af deres hjem som følge af konflikten med Rusland.

Den danske regering vil derfor arbejde for at få humanitær bistand og nødhjælp frem til civile og de internt fordrevne i Ukraine, som mangler mad, vand, sikkerhed og tag over hovedet.

Danmark er også klar til at se på muligheden for at hjælpe de nabolande, der grænser op til Ukraine, og som modtager hovedparten af ukrainerne. Det kan være i form af materiel eller hjælp til drift af indkvartering, basal sundhed og undervisning.

Og endelig vil Danmark også være parat til på dansk jord at modtage ukrainere, der kommer til Danmark, eller i øvrigt bistå ukrainere der allerede er her i landet.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Kernen i regeringens flygtningepolitik er at hjælpe i nærområderne til konflikterne. Så når der er krig i Europa, og en europæisk nabo bliver udsat for det, vi ser i Ukraine, er der ikke den mindste tvivl hos mig: Vi skal hjælpe så godt vi kan. Både med humanitær støtte til civile i Ukraine – udviklingsministeren har allerede sendt 50 mio. kr. af sted. Med støtte til de omkringliggende lande. Og ved at tage imod ukrainere på dansk jord. Jeg har i dag sammen med udviklingsministeren haft en rigtig god drøftelse med de øvrige partier og er glad for, at et bredt flertal i Folketinget i denne sag vil hjælpe ukrainerne.”

Läs mer på Udlændinge- og Integrationsministeriets hemsida

FacebookXLinkedInEmailPrint

Follow us on social media: