Integrationshuset Kringlebakken
Integration of newly arrived children and families, COVID-19, Ukrainian refugee crisis
Kringlebakken har eksisteret siden 1999. Husets indsatser tager alle udgangspunkt i den tidlige og helhedsorienterede integrationsindsats. Kvinder og børn mødes i øjenhøjde. Der er fokus på gennem viden, rådgivning og netværksskabende aktiviteter at styrke familierne og kvinders handlekraft.
Target group
Etniske minoritetskvinder i alderen 20-50 år og deres børn i alderen 0-3 år, samt større børn. Kvinderne mangler danskkundskaber, netværk samt viden om samfundet.
Expected results
Hvert år kommer omkring 230 unikke brugere til Kringlebakken. I 2018: 162 kvinder og 67 børn. Resultaterne kan deles op i fire områder:
1. Tidlig indsats – børn kommer i daginstitution, sprogstimuleres, socialiseres og styrkes motorisk
- Omkring 75% af børnene fra Integrationsvuggestuen kommer hvert år videre til daginstitution.
- Børnene får tidlig sprogstimulering på dansk og indsatsen sikrer, at børnene udvikler sig alderssvarende både motorisk og socialt. 75% af børnene er bagud udviklingsmæssigt ved start i Kringlebakken.
2. Mødre gøres parat til daginstitutionslivet og til at være mor i Danmark
- Mødrene bruger den viden de får om børneopdragelse i hverdagen med deres børn, og de bliver mere trygge ved daginstitutionslivet. Indsatsen sikrer, at mødre får redskaber til at opdrage uden at slå. Indsatsen forebygger negativ social kontrol.
3. Tættere på arbejdsmarkedet og i job
- Omkring 60 % af kvinderne fra Kursusgruppen kommer hvert år videre til sprogskole, videregående uddannelse eller i arbejde.
- Rådgivningen bygger bro til det kommunale, afværger systemfejl, og sikrer hurtigere sagsbehandling og bedre kommunikation.
4. Sundhed og netværk – forebygger ulighed i sundhed fra spædbørnsalderen
- Indsatsen sikrer børns almene sundhedstilstand og forebygger bl.a. fejlernæring, huller i tænderne og understimulering. Forebygger fysiske, psykiske og psykosomatiske symptomer og sygdomme, herunder livsstilssygdomme.
- Indsatsen forebygger social isolation og ensomhed: ca. 50% af kvinderne har intet eller lille netværk, og de får skabt et socialt netværk gennem Kringlebakken.
Description of activity
Kringlebakke-modellen er et springbræt til det danske samfund for mødre og børn. Kringlebakken arbejder med kvinder på barsel og forældre, som af forskellige årsager ikke har deres børn i vuggestue. I Kringlebakken bliver børnene passet i en integrationsvuggestue med særlig fokus på sproglig og motorisk udvikling. Samtidig bliver deres mødre undervist i dansk.
Kvinderne får også viden om det danske samfund og kultur, herunder daginstitutionsverdenen. Denne indsats kaldes Kursusgruppen. I Kursusgruppen kan mødrene tage deres helt små babyer med. Mødrene tilbydes samtidig rådgivning indenfor sundhed, pædagogik og socialfaglig sparring. Derigennem opnår mødrene større tryghed og tillid til daginstitutioner og den pædagogik, som bliver praktiseret i Danmark. Børnene, der har været i integrationsvuggestuen, starter derfor i højere grad på lige fod med deres danske, nye kammerater i daginstitution. Børn og mødre har fået et solidt kendskab til det danske sprog og institutionsliv, som gør indkøringen nemmere. Derfor haler børnene ikke sprogligt og kulturelt bagud, når de starter i børnehave. Således styrker den tidlige indsats børnene videre op gennem uddannelsessystemet.
Read more
På www.kringlebakken.dk findes mere information og link til evalueringer af indsatsen.
Kontakt: Skriv til info@kringlebakken.dk.
Other examples within the same theme
New arrivals as a resource for the rural area
Biblioteket på Berg – plass og hjerte for alle
Innvandrere i Berg kommune har norske venner, de er aktive i lokalsamfunnet og langt flere er i arbe [...]
Integration of newly arrived children and families
Baba – fordi far er vigtig!
Fonden for Socialt Ansvar fik i 2014 midler fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet i D [...]
Honour Based Violence
Minoritetsrådgiver
Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har opprettet stillinger som minoritetsrådgivere ved [...]
Labour Market Integration of Female Refugees
Tillväxt Kvinna
Tillväxt Kvinna är ett projekt där man genom tvärsektoriell samverkan mellan Botkyrka kommun, Ar [...]