Flere i arbeid med Jobbsjansen
Work
20 Jun 2018
Siden oppstart i 2005 og fram til utgangen av 2016, har over 1700 innvandrere fått jobb etter å ha deltatt i Jobbsjansen. Hjemmeværende innvandrerkvinner er en prioritert målgruppe, og de gjør det spesielt bra.
En kunnskapsoppsummering av Jobbsjansen i perioden 2005-2016
Denne rapporten utgjør første leveranse i en større evaluering av kvalifiserings- og tilskuddsordningen Jobbsjansen, som ideas2evidence gjennomfører på oppdrag fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). De siste årene har Jobbsjansen vært rettet mot å øke sysselsettingen blant hjemmeværende innvandrerkvinner gjennom tilskuddsmidler som kommunene har kunnet søke om.
Evalueringen ble igangsatt i forbindelse med at Jobbsjansen, som forvaltes av IMDi, ble lagt om i 2017. IMDi har, på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet, ønsket å få en vurdering av a) ordningen slik den har vært fram til og med 2016 og b) en vurdering av den nye innretningen.
Evalueringsoppdraget er tredelt, og består av en kunnskapsoppsummering, en følgeevaluering og resultatrapportering fra prosjektene. Evalueringen varer ut 2019. Disse ulike delene av evalueringen skal samlet sett gi et svar på i hvilken grad tilskuddsordningen er en egnet ordning for å få innvandrere i arbeid og utdanning.
Hensikten med denne foreliggende kunnskapsoppsummeringen har vært å a)oppsummere foreliggende kunnskap, b) gi en vurdering av i hvilken grad Jobbsjansen har vært egnet for å få innvandrere i arbeid og utdanning i perioden fra opprettelsen i 2005 og fram til omleggingen i 2017, og c) vurdere hvorvidt Jobbsjansen/Ny sjanse har oppfylt de overordnede integreringspolitiske målene til regjeringen. Med dette som utgangspunkt inneholder kunnskapsoppsummeringen en beskrivelse og analyse både av Jobbsjansens innretning og resultater i overnevnte tidsperiode.