Vi delar ut 1,5 miljoner – ansök här!

Vammaiskysymykset

23 loka 2018

Varje år delar Nordens välfärdscenter ut pengar för att stimulera nordiskt samarbete mellan funktionshindersorganisationer. Nu är ansökan öppen.

En av organisationerna som har fått medel från stödordningen är DøvBlindes Nordiske SamarbejdsKomite. Henrik H. Ottesen är organisationschef och den som leder verksamheten på föreningens sekretariat. Han menar att stödordningen har haft en fundamental betydelse för arbetet det senaste året.
– Utan det här stödet hade det inte varit möjlig att genomföra våra möten. Som ledare blir man inspirerad till att göra ännu mer för medlemmarna. Liksom att engagera sig ännu mer i samhällsutvecklingen, säger han.

Pengarna som Nordens välfärdscenter delar ut är till för att främja samarbeten, gemensamma projekt och för utveckling av den egna verksamheten. Aktiviteterna ska främja de intressen som personer med funktionshinder har i samhället. Stödet kan också sökas för att bygga upp samarbeten med motsvarande organisationer i Estland, Lettland, Litauen och nordvästra Ryssland.

Sök medel från stödordningen

Mer information och ansökningsformulär hittar du här.

FacebookXLinkedInEmailPrint

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: