• Skarp kritik mot förslaget till ny finländsk alkohollag

  Responsen på förslaget till en ny finländsk alkohollag är sammanställd och en övervägande del av den är kritisk. – Den största överraskningen var att så många uttalade sig och att så många var kritiska till propositionen i allmänhet, säger Kari Paaso, direktör på Social- och hälsovårdsministeriet i Finland.

  Läs mer
 • Nordisk konferens om spelpolitik ordnas i Helsingfors

  Den första nordiska spelpolitiska konferensen ”The 1st Gambling Policy Conference: Global Prospects, Nordic Perspectives” arrangeras i Helsingfors i november. – Konferensen erbjuder forskare möjlighet att skapa nätverk och stärka internationellt samarbete, säger Johanna Järvinen-Tassopoulos vid Institutet för hälsa och välfärd (THL).

  Läs mer

Andelen helnyktra studenter fortsätter att öka i Finland

Enligt en undersökning som den finländska Studenthälsan har gjort använder studerande mindre rusmedel nu än tidigare. Trenden att vara helnykter fortsätter och manliga studenters alkoholbruk minskar.

Läs mer

Fångars alkohol- och drogproblem har ökat – många blir utan vård

Trots att allt flera fångar har alkohol- eller drogproblem är det en stor del av problemen som inte upptäcks. Många fångar som skulle behöva stödtjänster får inte den hjälp de behöver, visar Yaira Obstbaum-Federleys färska doktorsavhandling.

Läs mer

Forskare ifrågasätter Pål Krafts kritik av den kvalitativa forskningen

I en artikel i den norska facktidskriften Rus & Samfunn kritiserar Pål Kraft, som leder ett av de stora hälsoprogrammen i Norges forskningsråd, i skarpa ordalag den kvalitativa forskningen. Hans uttalanden väcker debatt, och flera forskare ifrågasätter i sin tur Krafts uttalanden i en debattartikel i Morgenbladet.

Läs mer
rss icon

Alkoholnyheter från NordenNyheter

 • mar
  2017
  17

  Sverige: Allt färre dricker sprit

  I Sverige har konsumtionen av spritdrycker minskat med åtta procent mellan 2015-2016 medan utvecklingen av den totala alkoholkonsumtionen är relativt stabil. Det visar nya siffror från [...]

  • Alkohol och narkotika
  Läs mer

Nordic welfare sparar cookies på din dator.

Läs mer om detta

Nordens välfärdscenter | tel: +46 8 545 536 00 | | En institution under Nordiska ministerrådet