FILTRERA:

Finland reviderar lotterilagen för att minska och förebygga skadeverkningar av penningspel

Spel

Malin Wikström, webbredaktör
Publicerad 6 feb 2020

Det finländska inrikesministeriet har inlett ett projekt för att revidera lotterilagen. Projektet ska komma med ett betänkande för att utveckla lotterilagen och annan lagstiftning, bland annat ska identifieringsskyldigheten i penningspel utvidgas så att en spelare kan belägga sig själv med spelförbud.

I regeringsprogrammet garanteras Veikkaus monopolställning, i syfte att förhindra och minska skadeverkningar kring spelande. Det tio månader långa projekt som inleddes den sista januari har som mål att utreda hur lotterilagen ska revideras, men också hur man genom lagstiftning kan stödja Veikkaus verksamhetsförutsättningar så att ensamrätten stärks.

– När det gäller att minska ojämlikhet är det mycket viktigt att vi minskar penningspelandets skadeverkningar. Exempelvis spelproblem och överskuldsättning går ofta hand i hand. Genom att revidera lotterilagen försöker regeringen både minska spelandets skadeverkningar och säkerställa att penningspelandet styrs in på ett ansvarsfullt och övervakat spelutbud, säger inrikesminister Maria Ohisalo, i ett pressmeddelande.

FacebookTwitterLinkedInEmailPrint

Nyckelord

spelautomater, spelmonopol, spelreglering, Veikkaus

Följ oss på sociala medier: