Unik enkät möjligt tack vare stödordningen

Funktionshinder

7 feb 2020

En undersökning om vilken vård och behandling personer som lever med hiv i Norden får. Det blev ett av resultaten när HIV-Nordic förra året fick pengar från stödordningen. – Vi är de enda som har gjort en sådan här enkätundersökning, säger ordförande Nonni Mäkikärki.

HIV-Nordic är ett nordiskt samarbetsorgan för de nordiska paraplyorganisationerna som verkar för att främja livsvillkoren för personer som lever med hiv. Det finns fem medlemsorganisationer i Norden, ett i varje nordiskt land.

Porträttbild på Nonni Mäkikärki
Nonni Mäkikärki är ordförande för HIV-Nordic.

Förra året sökte HIV-Nordic medel från Nordens välfärdcenter, som varje år delar ut cirka en och en halv miljon svenska kronor via stödordningen. Pengarna som bland annat är till för att stödja olika former av projekt och nätverksaktiviteter mellan funktionshindersorganisationer i Norden.
– I just det här projektet har vi gjort en enkätundersökning för att ta reda på hur det ser ut med vård och behandling för personer med hiv. Enkäten riktar sig till personer som får vård i de nordiska länderna. Ingen annan samlar in den här kunskapen och den är oerhört viktig för oss i vårt påverkansarbete, förklarar Nonni Mäkikärki.

Utöver enkäten hölls också ett möte och en workshop i Oslo som bland annat tog upp situationen med upphandling av hiv-mediciner och vad det innebär för patienter med hiv runt om i Norden.
– Medlen från stödordningen har möjliggjort att vi kan göra gemensamma nordiska informationsinsatser, att vi kan samverka och på så sätt också få mera inflytande, säger Nonni Mäkikärki.

Öppet för ansökan

Just nu och fram till den 28 februari är det möjligt att återigen söka medel från stödordningen. Den här omgången gäller projektsamarbeten.

Mer information och ansökningsformulär hittar du här.

Foto: Anton Thorstensson | mostphotos.com

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: