Nordens välfärdscenter på sommarens politiska arenor

Välfärdspolitik, Folkhälsa, Funktionshinder, Integration

6 jun 2018

Integration, ungas psykiska ohälsa och åldersvänliga städer är några av temana då Nordens välfärdscenter deltar på sommarens politiska arenor i Norden.

Åland: Alandica Debatt 13-14 juni

Åland arrangerar i år för första gången en egen politisk arena för samhällsdebatt. Nordens välfärdscenter finns på plats båda dagarna och lyfter fram frågor om ungas psykiska ohälsa och åldersvänliga städer.

Mer information om Alandica Debatt hittar du här.

Sverige: Almedalsveckan 1-8 juli

Nordens tält erbjuder också i år ett fullspäckat program med samhällsdebatter på hög nivå under Almedalsveckan. Nordens välfärdscenter ordnar en debatt om integration tillsammans med en rad andra nordiska aktörer. I samtalet tittar vi på fakta och statistik för att få ta reda på om vissa myter om integration stämmer eller inte.

Mer information om Almedalsveckan hittar du här.

Finland: Suomiareena 16-20 juli

Café Norden håller öppet dagligen i den nordiska paviljongen och Nordens välfärdscenter finns på plats i paviljongen torsdag 19 juli tillsammans med Niva, Nordiska institutionen för vidareutbildning inom arbetsmiljöområdet. Vi informerar om det nordiska samarbetet och ordnar lekfulla aktiviteter.

Den stora nordiska debatten handlar om Nordens roll för att främja hållbar konsumtion och produktion. Övriga teman som debatteras under veckan är jämställdhetsutmaningar i Norden, språkanvändningen i det nordiska samarbetet och digitala gränshinder i Norden.

Mer information om Suomiareena hittar du här.

—-

Nordiska ministerrådets översikt över alla nordiska arrangemang under de politiska arenorna:
50 arrangementer på sommerens demokratifestivaler

FacebookXLinkedInEmailPrint

Följ oss på sociala medier: